Het is een mooie kersttraditie geworden: in december trakteert Kamermuziekfestival «Winteravonden aan de Amstel» muziekliefhebbers uit heel Nederland op alleen het beste aan Russische kamermuziek, in de sfeervolle entourage van de hermitage Amsterdam.

De museale kerkzaal waarin de concerten plaatsvinden biedt precies de intieme en informele sfeer die past bij dit festival van Russische makelij! Want ‘Winteravonden aan de Amstel’ is geïnspireerd op de ‘Decemberavonden’, die jaarlijks georganiseerd worden in het Poesjkin-museum in Moskou. Meesterpianist Svjatoslav Richter, die in 1981 deze concertavonden initieerde, was ervan overtuigd dat een museum één van mooiste plekken is om kamermuziek te beluisteren. Juist omdat er een verband ontstaat tussen de verschillende kunstvormen. De ‘Decemberavonden’ zijn sindsdien uitgegroeid tot de belangrijkste klassieke concerten in Moskou.

Het muziekprogramma van «Winteravonden aan de Amstel» speelt ook met de thematiek van de lopende tentoonstelling in de Hermitage. Exclusief voor bezoekers van het festival opent de Hermitage al om 19.00 uur haar deuren, zodat het publiek voorafgaand aan elke concertavond het museum zonder meerprijs kunt bezoeken.

 • Locatie: Hermitage, Amsterdam
  Adres: Nieuwe Keizersgracht, 1


  Stichting Winteravonden aan de Amstel
  KvK Amsterdam nr. 58932097
  RSIN 853243347
  IBAN: NL50 INGB 0006 1813 18
  Adres: Meander 167, 1181 WN Amstelveen
  Tel: +31 6 23861156
         +31 6 49982505

 • ANBI

  Het Festival wordt door de Stichting “Winteravonden aan de Amstel” georganiseerd, die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Dergelijke giften zijn volgens de Nederlandse belastingregels aftrekbaar, daardoor wordt het voor u fiscaal extra aantrekkelijk om ons te steunen.

 • met dank aan