Musici

Anna Azernikova is een internationaal gerespecteerd zangeres met een speciale passie voor liedinterpretatie. Ze werd geboren in Moskou en studeerde koordirectie aan het Conservatorium aldaar. Sinds 1998 woont Anna in Nederland, waar zij afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam als klassiek zangeres.

Anna maakte haar zangdebuut in Moskou, waar ze zong tijdens de première van Beethovens Fantasie i.s.m. Evgeni Kissin (piano) en o.l.v. Claudio Abbado in Moskou. Zij zong ook de sopraansolo bij de wereldpremière van de Odna filmmuziek van Dmitri Sjostakovitsj het Theater aan de Parade (Den Bosch) en bij de tournee met de Basel Sinfonietta in Zwitserland en Duitsland. Met een vergelijkbaar programma gaf Anna een glorieus optreden in Londen met het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Als soliste trad Anna op in Canada, Frankrijk, Italië, Luxemburg, België, Nederland, Engeland, Belarus, Oekraïne en Rusland. Zij zong in verschillende beroemde zalen waaronder de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou en de Moskou Philharmonie, Philharmonie in Minsk, Philharmonie in Donetsk, de Grote Zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie in Haarlem en de Queen Elizabeth Hall in Londen.

Zij maakt deel uit van verschillende vaste ensembles en werkt samen met gerenommeerde musici zoals Lavinia Meijer, Gavriel Lipkind, Severin von Eckardstein, Olga Pashchenko, Plamena Mangova en het Borodin Quartet. Anna is vaker op radio en tv geweest, in Nederland o.m. in het VPRO-programma Vrije Geluiden, op Arte in Duitsland, Mezzo in Frankrijk en op de nationale tv in Oekraïne en Wit-Rusland.

Sinds 2013 is Anna artistiek leider van het Russische kamermuziekfestival Winteravonden aan de Amstel in de Hermitage Amsterdam.

Met dank aan:

amsterdamsfondsvoordekunst
bernhard cultuurfondsvan beinumherasonbylandterasmus stichtingjanvino
hermitage amsterdamgeelvinckhotel europeaeroflotwaldorf astoriardamsterdam trade bankTHBA Logo NEWlinx telecomscope

rachlogorussische ambassademax avondconcertypma pianoaablomuzetassen museum

Stichting Winteravonden
aan de Amstel

KvK Amsterdam nr. 58932097
RSIN 853243347
IBAN: NL50 INGB 0006 1813 18

Adres:
Nieuwe Prinsengracht 26-II
1018 XJ Amsterdam

Tel:
+31 6 413 63 875

Festivallocatie

Anbi status

Het Festival wordt door de Stichting “Winteravonden aan de Amstel” georganiseerd, die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Dergelijke giften zijn volgens de Nederlandse belastingregels aftrekbaar, daardoor wordt het voor u fiscaal extra aantrekkelijk om ons te steunen.
Meer informatie >>

anbi status

Nieuwsbrief

Menu