Musici

Diep onder de indruk van het prachtige vioolspel van Janine Jansen tijdens het Prinsengrachtconcert, wist Anuschka al op tweejarige leeftijd dat ze viool wilde spelen. Toen zij zeven jaar was, kreeg zij haar eerste vioolles. Een jaar later hoorde zij voor het eerst een altviool en werd onmiddellijk verliefd op dit instrument, dat zulke mooie, warme klanken had. Ze ruilde haar viool in voor een altviool en startte met negen jaar haar altvioollessen bij Julia Dinerstein, van wie ze nog steeds les heeft.

Anuschka heeft meegedaan aan diverse concoursen en mooie prijzen gewonnen. Onder andere bij de Maassluise Muziekweek, het Prinses Christina Concours en het Britten Altvioolconcours. Daar won zij afgelopen jaar de eerste prijs. Ook was zij in juni 2015 finaliste van het concertgebouwconcours. In het najaar van 2015 won zij bij het internationale concours “Concours Européen pour jeunes solistes” de eerste prijs. In 2016 was zij te gast in Moskou bij het Spivakov festival om daar een concert te geven. In November dit jaar won zij tijdens de meesterproef van de Classic Young Masters de Classic Young Masters Award (een tweejarig begeleidingstraject) en de Sinfonia Award.

Ze speelt in het Concerto Grosso Ensemble onder leiding van Michael Zemtsov en sinds september dit jaar maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich.

Met dank aan:

amsterdamsfondsvoordekunst
bernhard cultuurfondsvan beinumherasonbylandterasmus stichtingjanvino
hermitage amsterdamgeelvinckhotel europeaeroflotwaldorf astoriardamsterdam trade bankTHBA Logo NEWlinx telecomscope

rachlogorussische ambassademax avondconcertypma pianoaablomuzetassen museum

Stichting Winteravonden
aan de Amstel

KvK Amsterdam nr. 58932097
RSIN 853243347
IBAN: NL50 INGB 0006 1813 18

Adres:
Nieuwe Prinsengracht 26-II
1018 XJ Amsterdam

Tel:
+31 6 413 63 875

Festivallocatie

Anbi status

Het Festival wordt door de Stichting “Winteravonden aan de Amstel” georganiseerd, die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Dergelijke giften zijn volgens de Nederlandse belastingregels aftrekbaar, daardoor wordt het voor u fiscaal extra aantrekkelijk om ons te steunen.
Meer informatie >>

anbi status

Nieuwsbrief

Menu