Musici

Vera Werkman begon op haar vierde jaar viool te spelen bij Wiesje Miedema aan de Amstelveense Muziek- en Dansschool.
Momenteel studeert ze bij Julia Dinerstein (docente aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle/Arnhem en het Conservatorium te Maastricht).
Vera is 2,5 jaar lid geweest van het NJSO (Nederlands Jeugd Strijk Orkest). In de zomer van 2013 heeft het strijkorkest een tournee gemaakt naar Aberdeen, Schotland, o.l.v. Bas Wiegers. Ook heeft Vera meegewerkt aan een CD opname van het orkest. Het laatste jaar in het orkest bracht zij door als aanvoerder van de tweede violen.
Vera won al een aantal prijzen op verschillende nationale concoursen waaronder de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours en het Britten concours. In februari 2016 stond zij in de finale van het Davina van Wely concours en won zij de derde prijs. Ook won zij de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk.
Ze heeft concerten verzorgd in de Classic Express, en tevens gaf ze recitals in de Nieuwe Kerk in Den Haag, Hertzzaal in Tivoli Vredenburg, Muziekgebouw aan het IJ en op de “Dag van de Romantische Muziek” in Rotterdam.
Zij volgde masterclasses o.a. bij Sarah Kapustin en Daniel Rowland.
Vera bespeelt een viool van haar grootvader en heeft in 2017 haar VWO diploma gehaald op het
Alkwin Kollege in Uithoorn.

Met dank aan:

amsterdamsfondsvoordekunst
bernhard cultuurfondsvan beinumherasonbylandterasmus stichtingjanvino
hermitage amsterdamgeelvinckhotel europeaeroflotwaldorf astoriardamsterdam trade bankTHBA Logo NEWlinx telecomscope

rachlogorussische ambassademax avondconcertypma pianoaablomuzetassen museum

Stichting Winteravonden
aan de Amstel

KvK Amsterdam nr. 58932097
RSIN 853243347
IBAN: NL50 INGB 0006 1813 18

Adres:
Nieuwe Prinsengracht 26-II
1018 XJ Amsterdam

Tel:
+31 6 413 63 875

Festivallocatie

Anbi status

Het Festival wordt door de Stichting “Winteravonden aan de Amstel” georganiseerd, die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Dergelijke giften zijn volgens de Nederlandse belastingregels aftrekbaar, daardoor wordt het voor u fiscaal extra aantrekkelijk om ons te steunen.
Meer informatie >>

anbi status

Nieuwsbrief

Menu