Anna AZERNIKOVA

>> Video-impressie

 

Anna Azernikova is een internationaal gerespecteerd zangeres met een speciale passie voor liedinterpretatie. Ze werd geboren in Moskou en studeerde koordirectie aan het Conservatorium aldaar. Sinds 1998 woont Anna in Nederland waar zij afgestudeerd is als zangeres klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Anna maakte haar zangdebuut in Moskou, waar ze zong tijdens de première van Beethovens Fantasie i.s.m. Evgeni Kissin (piano) en o.l.v. Claudio Abbado in Moskou. Zij zong ook de sopraansolo bij de wereldpremière van de Odna filmmuziek van Dmitri Sjostakovitsj het Theater aan de Parade (Den Bosch) en bij de tournee met de Basel Sinfonietta in Zwitserland en Duitsland. Met een vergelijkbaar programma gaf Anna een glorieus optreden in Londen met het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Als soliste trad Anna op in Canada, Frankrijk, Italië, Luxemburg, België, Nederland, Engeland, Belarus, Oekraïne en Rusland. Zij zong in verschillende beroemde zalen waaronder de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou en de Moskou Philharmonie, Philharmonie in Minsk, Philharmonie in Donetsk, de Grote Zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie in Haarlem en de Queen Elizabeth Hall in Londen.

Zij maakt deel uit van verschillende vaste ensembles en werkt samen met gerenommeerde musici zoals Lavinia Meijer, Basinia Shulman, Gavriel Lipkind, Mikhail Zemtsov, Plamena Mangova en het Borodin Quartet. Anna is vaker op de radio en tv geweest, waaronder in het programma Vrije Geluiden van de VPRO in Nederland, op Arte in Duitsland, Mezzo in Frankrijk en op de nationale tv in Oekraïne en Wit-Rusland.

Sinds 2013 is Anna artistiek leider van het Russische kamermuziekfestival Winteravonden aan de Amstel in de Hermitage Amsterdam.

 • Locatie: Hermitage, Amsterdam
  Adres: Nieuwe Keizersgracht, 1


  Stichting Winteravonden aan de Amstel
  KvK Amsterdam nr. 58932097
  RSIN 853243347
  IBAN: NL50 INGB 0006 1813 18
  Adres: Meander 167, 1181 WN Amstelveen
  Tel: +31 6 23861156
         +31 6 49982505

 • ANBI

  Het Festival wordt door de Stichting “Winteravonden aan de Amstel” georganiseerd, die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Dergelijke giften zijn volgens de Nederlandse belastingregels aftrekbaar, daardoor wordt het voor u fiscaal extra aantrekkelijk om ons te steunen.

 • met dank aan